עם כל כך אפשרויות של סכינים לבחירה, זו בהחלט יכולה להיות משיפה קשה במיוחד, אילו מוצרים מזמינים, מאילו חומרים, וכיצד להתחיל ביצירת אוסף הסכינים האישיים שלנו. האם אנחנו באמת צריכים סכין גילוף אם כבר יש לנו סכין שף? מה כל כך נהדר בסכין סנטוקו? בכדי להקל ולו במעט על הבחירות החשובות הללו במטבח, במאמר זה נדון בכמה סכינים חיוניות שצריך בכל מטבח.
בחירת הסכין הנכונה למשימה ספציפית
טעות מרה לחשוב שמספיק בשתי סכינים "סטנדרטיות" לאבזור המטבח, ועוד יותר חמור לחשוב שבסכין אחת אפשר לעשות כמעט כל סוג של חיתוך בכל הכנת מאכל. רוצים לראות המחשה בעין? נסו לקצוץ עגבנייה עם סכין גילוף, או לחתוך כיכר לחם עם סכין המיועדת לחיתוך נתחי בקר. כל סכין נוצרה במלאכת מחשבת ומתוך מחשבה על מטרה מסוימת אותה היא ממלאת. כמובן שזה לא אומר בהכרח שאתם צריכים לרכוש כל סוג של סכין שקיימת בגלובוס, אלא שצריך לשקול מראש אילו מאכלים צפוי יהיה שאתם תאכלו בקרוב ואילו מנות אתם רגילים להכין, בכדי שבמטבח שלכם יהיה מבחר סכינים חיוניות שצריך ושאר הציוד שאתם באמת חייבים.
המטרה של כל סכין
האם באמת קריטי להשתמש בסכין הנכונה והספציפית לאותה מטרה? סכינים חיוניות שצריך מחולקות לקטגוריות ומגוון רחב של שימושים שונים במטבח. אם רוצים לבצע חיתוך חד ומדויק של מרכיבים וחומרי גלם בצורות הנכונות וכמויות המדויקות עם גימור יפהפה ואמנותי – אז כן. יש סכינים שעובדות יותר על נתחי בשר, סכינים אחרות מיועדות לחיתוך ירוקים כמו פטרוזיליה, כוסברה ועשבי תיבול, ואחרות מיועדות לחיתוכים קטנטנים וזעירים. כמובן שסכין שמיועדת לרכיב מסוים עושה את זה קל ופשוט יותר מסכינים שאינן מיועדות, כך שזה חוסך לכם אנרגיה ומאמץ מיותרים.
סכין שף – שימושים רבים בסכין אחת
סכין שף איכותית צריכה להתחיל כל אספן מתחיל של סכינים ומעוניין לשדרג את הנראות והאיכות של המנות שהוא מכין. הסכינים הללו שימושיות, מעוצבות בצורה אלגנטית ומשמשות למנעד רחב של ביצועים ושימושים בחיתוך. הן ממש יקלו על כל משימות הכנת המנות הבסיסיות והמתקדמות שלכם, כגון קיצוץ מרכיבים טריים ללא שיריים וללא מאמץ. סכין שף טובה ואיכותית יכולה להפוך את החיים שלכם במטבח למהנים יותר וכל ההסתכלות שלכם על הכנת אוכל יכולה להשתנות לטובה.
סכינים ליעודים ספציפיים
מלבד סכיני שף, המיועדות למגוון פעולות, יש למרכיבים וחומרי גלם מכובדים סכינים משלהם. ניקח לדוגמה סכין לחם. היא עוזרת לשפים לחתוך כיכרות לחם מכל הסוגים בצורה אסתטית, חדה, חלקה ומבלי לקרוע את הלחם לאורך. בכדי לחתוך כיכר לכם בעדינות מבלי לקרוע אותו, סכין מקצועית זה מה שאתם צריכים, במיוחד אם אתם מתמחים באפייה של סוגי לחמים שונים. השיניים הגדולות נוגסות אל תוך קרום הלחם במקצועיות ומשאירים את הרך של הלחם בפנים בצורתו השלמה.